Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Uppsala AFC 86ers Seniorlag Herr

Följ

Seniorlag Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
Uppsala AFC 86ers
Amerikansk fotboll
Seniorlag Herr
Tabell
Lag M V O F P
1 Tyresö Royal Crowns 10 10 0 0 20
2 Carlstad Crusaders 10 9 0 1 18
3 Uppsala 86ers 10 7 0 3 14
4 Örebro Black Knights 10 7 0 3 14
5 Kristianstad Predators 10 4 0 6 8
6 STU Northside Bulls 10 4 0 6 8
7 Limhamn Griffins 10 3 0 7 6
8 Västerås Roedeers 10 1 0 9 2
9 Stockholm Mean Machines 10 0 0 10 0

Match

Stockholm Mean Machines

0 - 39
Zinkedamms IP
9 maj 2015
15:00

Uppsala 86ers

Referat

Referat: Stockholm Mean Machines - Uppsala 86ers

Siffrorna skrevs visserligen till övertygande 39-0 för Uppsala 86ers mot Stockholm Mean Machines på lördagseftermiddagen. Men Mean Machines hade sina stunder då de visade prov på bra försvarsspel och springspel.
Det är uppenbart att Mean Machines är inne i en generationsväxling. Unga U19 spelare blandas med ärrade veteraner över 40 år och det räckte inte mot ett Uppsala som på alla sätt ville ta revansch för förra helgens snöpliga förlust mot Carlstad Crusders.

- Lite orolig är man för att grabbarna ska ta för lätt på uppgiften, sa 86ers sportchef Per Nilsen innan matchen.

Men han hade ingen anledning att oroa sig när matchen väl kom igång.
Redan i första driven på ca 80 yards kunde quarterback Jeff Welsh själv springa in en TD från knappt en yard och när sedan Mean Machines fumblade direkt på kick-off returen och Jonathan Wikström efter flera bra springspel gjorde 13-0 så hade Uppsala visat var skåpet skulle stå.

Mean Machines nästa drive stoppades genom en interception av Divin Baleka men den här gången fick Mean Machines stopp på Uppsala.

Den andra quartern startade med att Mean Machines missade en puntfake och Uppsala fick en väldigt bra fieldposition inne på Mean Machines planhalva.

Jonathan Wahlgren tog emot Jeff Welsh passning och tog sig ända upp till Mean Machines 8-yards linje där Jonathan Wikström sedan sprang in sin andra TD för kvällen och med en lyckad spark av Mattias Lundqvist så var ställningen 20-0 med 8:29 kvar av den första halvleken.

Punt igen
Inte heller nästa drive blev lyckad av Mean Machines som återigen fick punta bollen. Bra springspel av bland annat Johannes Nilsson satte Uppsala i ett bra läge som utnyttjades genom en tuff passning till Strahinja Stepovic som mirakulöst tog emot bollen och lyckades hålla fötterna innanför målområdet. 26-0 stod sig halvleken ut.

Den andra halvleken inleddes med en drive av Mean Machines som dock avslutades med att de på nytt tvingades punta bollen. Jonathan Wikström sprang sedan en massa yards i ett fint anfall som trots allt stoppades genom suveränt försvarsspel av Mean Machines på deras egen ½ yards linje. Dagens bästa prestation av Stockholmarna.

Men vidare långt kom sedan inte Mean Machines som på nytt fick punta. Men de höll i alla fall Uppsala på 0 poäng i den tredje quartern.

I den fjärde quartern satte Strahinja Stepovic Uppsala i ett bra läge på Mean Machines 3-yardslinje efter en fin catch och det utnyttjades av Jonathan Wikström som gjorde sin tredje TD med en snygg löpning. Den här gången var det Strahinja som sparkade in extrapoängen till 33-0 med 10:36 kvar.

Tung löpning av Nilsson
Återigen kom inte Mean Machines genom Uppsalas starka försvar och fick punta. I Uppsalas nästa drive sprang Johannes Nilsson tungt upp i mitten och 86ers lyckades även med att gå för det på fjärde som tog dem ända till Mean Machines 29-yards linje.
Därifrån sprang Jared Stegman, som nu spelade QB, själv ända till Mean Machines 4-yardslinje. En pass från Jared till Daniel Lindfors resulterade i 39-0 med 3:30 kvar.
Eftersom det nu tillämpas s.k. barmhärtighetsregler (Mercyrule) när ett lag leder med mer än 35 poäng så rullade klockan och matchen slutade utan att något mer hände.

Uppsala tog tillfället i akt och lät alla ombytta spelare få ordentligt med speltid.

- Det är viktigt att alla får spela. Det utvecklar spelarna mer när de får lite matchvana, menade headcoach Mike Mitchell efter matchen.
- Jag tycker både offense och defense gjorde en bra match, sa Mike till spelarna som även uppmanade dem att fortsatta hålla flåset uppe inför den viktiga matchen nästa söndag på Studenternas mot förra årets finallag Örebro Black Knights.
Se hela intervjun med Coach Mitchell HÄR.

Då blir säkerligen motståndet tuffare än den här helgen. Och det ser ut som om de spelare som vilade den här veckan kommer kunna komma tillbaka till dess.
Nicko Peterson, Victor Hillerström och Robert Wirsén är några av de nyckelspelare som kommer vara tillbaka efter sjukdomar och skador.

Cameron Grad, 86ers linebacker från USA som förra veckan gjorde succé mot Crusaders, deltog inte i matchen mot Stockholm.
- Cameron fick ledigt fyra dagar för att åka hem till sin examen, berättar Sportchef Per Nilsson.
- Men han är tillbaka i god tid för att ladda inför matchen mot Örebro.

Om man ska summera Uppsalas prestationer efter matchen så måste en eloge gå till defense. Att hålla Mean Machines på noll poäng och egentligen utan någon chans att scora under hela matchen, är starkt.
Självklart får även offense godkänt även om man tappade ett antal bollar och heller inte lyckades överlista Mean Machines vid ett tillfälle när de bara hade någon yard kvar.
Men att ge en vettig analys av individuella prestationer när laget är såpass överlägset är svårt.
Att Jonathan Wikströms utsågs till Uppsalas MVP var dock ett utmärkt val.


Poänggörare Uppsala 86ers:

Jonathan Wikström, 18 poäng
Strahinja Stepovic, 7 poäng
Jeff Welsh, 6 poäng
Daniel Lindfors, 6 poäng
Mattias Lundkvist, 2 poäng
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M P
Jonathan Wikström 1 18
Strahinja Stepovic 1 7
Daniel Lindfors 1 6
Jeff Welsh 1 6
Mattias Lundqvist 1 2
Andreas Thornadtsson 1 0
Carl Fredrik Sahlberg 1 0
Cristoffer Dessezar 1 0
Daniel Söderberg 1 0
Divin Baleka 1 0
Fabian Söderberg 1 0
Filip Palmqvist 1 0
Fredrik Hyttsten 1 0
Fredrik Zetterlund 1 0
Jamal Yusuf 1 0
Jared Stegman 1 0
Joel Thungren 1 0
Johan Markström 1 0
Johannes Nilsson 1 0
Jonathan Genborg 1 0
Jonathan Wahlgren 1 0
Jose Eduardo Reynolds 1 0
Joseph Sanoe 1 0
Joshua Akena 1 0
Linus Larsson 1 0
Markus Karlsson 1 0
Mathias Liljestrand 1 0
Mattias Söder 1 0
Niclas Norelius 1 0
Otto Möller 1 0
Pouya Faramarzi 1 0
Rasmus Karlsson 1 0
Richard Liljestrand 1 0
Rikard Hellgren 1 0
Robin Lind 1 0
Tony Andersson 1 0
Wesley Peterson 1 0
M Spelade matcher P Poäng